Bra innsats av Jonas Lurås Hammer i EM  Bra innsats av Jonas Lurås Hammer i EM
Dato: 11.07.2016
 

Jonas Lurås Hammer ble nr 60 av de 84 som fullførte med tiden 1:08:06.  Han ble tredje best av de norske og telte dermed med plassiffer i lagkonkurransen.  Der Norge ble nr 12.  EM i friidrett er stort med mange nasjoner og nivået er skyhøyt. Dette kan ikke sammenlignes med vinteridretter med 3-4 nasjoner.

Det var det første EM med halvmaraton. Vanligvis så er det maraton i EM men siden det er et OL år så ble det halvmaraton i år. Halvmaraton krever ikke så mye restitusjon som et maraton løp gjør. For  håpe at det også framover blir halvmaraton i EM.

NRK sin sending i fra EM Halvmaraton kan sees her:

 
 Selv om det var en flat løype så var det ingen rask løype siden løypa hadde flere 90 graders svinger og en rekke kanal krysninger.  Dessuten ble det for varmt. Over 20 grader medfører at kroppen bruker energi på nedkjøling istedenfor fremdrift. Så selv om det ikke ble en tid ned mot pers så er nok formen bra. 
NRK sin ekspertkommentator Jack Waits antyder at løypa utgjør 3 min forskjell i henhold til pers.  Så det kan ha vært et løp i underkant av 1:05 under optimale forhold. 
 
 
 
 
 
 
Google Translate
select